Oppskriften på en god arbeidsdag

En fjerdedel mener at kantinen er viktig ved valg av ny jobb, skriver E24. Kantinen fungerer som en sosial møteplass og i Norbruk kaller vi dette avbrekket for dagens viktigste møte.

27/6/2024

Oppskriften på en god arbeidsdag

En fjerdedel mener at kantinen er viktig ved valg av ny jobb, skriver E24. Kantinen fungerer som en sosial møteplass og i Norbruk kaller vi dette avbrekket for dagens viktigste møte.

Det bidrar ikke bare til å bygge sterkere relasjoner, men sørger for økt fokus, effektivitet og trivsel. I en undersøkelse gjennomført på vegne av OBOS om hva som definerer en god arbeidsplass, kommer det frem at kantineløsningen har mye å si. Undersøkelsen viser også at det har blitt en trend å satse på store åpne kantinearealer – også kalt personalrestauranter. Dermed er de tradisjonelle små lunsjrommene med en liten kaffeautomat og vanndispenser i hjørnet på vei ut. Heldigvis, vil nok mange si.


Dette vil folk ha

I tillegg viser undersøkelsen flere interessante funn som er til god hjelp for alle som planlegger gode sosiale soner, som en kantine skal være. Folk synes at:

  • Kantinen bør levere mat av høy kvalitet
  • Det skal være et godt utvalg av mat
  • Det skal helst være åpent og med god plass
  • Lokalene i bygget bør gjerne ha en grei utsikt
  • At det finnes gode fellesarealer i bygget
  • Lokalene skal gjerne ha store vindusflater


Slik ser fremtidens kantineløsning ut

Lurer du på hvordan dette kan se ut? Bli med til Twoday! I mai flyttet nemlig Norbruk inn i i Postvegen 17 i Breivika. Med delikat og innbydende interiør komponert av interiørarkitekt Josefine Hagen, har dette blitt en plass folk trives. Her er det åpent, lyst og godt tilrettelagt for sosiale lunsjer.

– Lunsj handler om mye mer enn mat. Det er et avbrekk i arbeidshverdagen som skal gi påfyll mentalt. Det er viktig for oss at de ansatte har det kjekt på jobb og derfor ser vi på kantineløsningen vår som en skikkelig smart investering, sier Torill Standal Eliassen i Twoday.

Det er god stemning når ansatte møtes til lunsj hos Twoday i Postveien 17


Grønt på fatet – og i hjertet

Hver dag metter vi i Norbruk opptil 1000 lunsjmager. Det er fort gjort at det blir litt svinn når tomme mager får tilgang til buffet. Derfor oppfordrer vi alltid til å ikke ta mer enn det er anbefalt å spise. Også har vi kreative kokker som er flinke å lage nye retter av restene fra buffeten.

– Det skal være lett å spise sunt i en Norbruk-kantine. Her finner du ikke ultraprosessert mat. I tillegg er det viktig for oss at buffeten har god variasjon. Noen dager er det godt brød med kvitost og paprika som frister, mens andre dager er man kanskje fysen på noe varmt eller en digg salat, sier en av gründerne i Norbruk, Ronny Kolvik.

Råvarene er kortreiste og sesongbaserte - så godt det lar seg gjøre. Vi bor tross alt i et område som byr på alt fra sjømat i verdensklasse – til småskalaprodusenter av prisvinnende oster. 

No items found.
No items found.