God stemning i Postveien 15

I mars 2025 åpnet Postveien 15 – et moderne kontorbygg på 2400 m² fordelt over fire etasjer. Her skal opptil 100 ansatte få jobbe i lyse, inspirerende omgivelser. Øverst i bygget, i en luftig og innbydende toppetasje, finner vi hjertet av huset: Norbruk-kantinen.

19/5/2025

I Postveien 15 er lunsjen dagens høydepunkt

I mars 2025 åpnet Postveien 15 – et moderne kontorbygg på 2400 m² fordelt over fire etasjer. Her skal opptil 100 ansatte få jobbe i lyse, inspirerende omgivelser. Øverst i bygget, i en luftig og innbydende toppetasje, finner vi hjertet av huset: Norbruk-kantinen.

– En god kantine var viktig for oss, og det tror jeg også har vært en medvirkende årsak til at flere fremtidsrettede bedrifter har valgt å etablere seg her, sier daglig leder i Nordvest Næringsbygg, Ove Bjørkavåg.

Ove er ikke alene om å se verdien i en god kantine. Den nye generasjonen arbeidstakere, generasjon Z, har lunsjtilbud som et viktig kriterium når de vurderer arbeidsplasser. Hele tre av fire i denne målgruppen forventer nemlig at kantiner og serveringssteder hjelper dem med å ta sunnere valg (NHO 2023).


Daglig leder i Norbruk, Roger Sørheim, sier at god mat er viktig. Han understreker også effekten man oppnår ved å lage gode møteplasser.

– Man får fôra både mage og hjerne samtidig. En god kantine er med andre ord sunt for den mentale helsa, og i tillegg blir effektiviteten høyere ved å gi de ansatte et godt avbrekk i løpet av arbeidsdagen, forklarer han.


Stein Gudmundseth og Ove Bjørkavåg fra Nordvest Næringsbygg setter pris på en god lunsj fra Norbruk

Bedre fokus
En av bedriftene som nyter sesongbasert og digg lunsj fra Norbruk daglig er Invo. Vi møter en gjeng i kantina og stemningen rundt bordet er god.

– Det er den alltid, konstaterer CFO i Invo, Odd Christian Rønning.

– Vi er heldige som kan tilbringe arbeidsdagen i disse nye fine lokalene, og så koser vi oss ekstra i lunsjpausen. Det fører til mange gode samtaler, sier Odd Kristian.

Odd Christian Rønning, CFO Invo

En undersøkelse gjort av TORK (2021), fant at 94 prosent av de som tar lunsjpauser, rapporterer at pausene gir økt lykkefølelse og tid til nye perspektiver. 91 prosent sier at de opprettholder sitt mentale fokus og 88 prosent mener de kommer tilbake mer uthvilt og energisk. I tillegg sa ni av ti ansatte at de mer sannsynlig blir i et selskap der ledere oppfordrer sine ansatte til å ta en pause. Det er noe å tenke på.



– En god leder er en som oppfordrer de ansatte til å ta seg en god lunsj, sier Ronny Kolvik, COO i Norbruk.

Det kan gjengen i Norwegian Electric Systems skrive under på. Daniel Aarø er en av de 20 ansatte i NES som spiser lunsjen sin hos Norbruk hver dag.

– Det blir vanskelig å toppe dette så her blir jeg værende. Det hjelper selvfølgelig på at både kollegene mine og jobben min er veldig kjekk også, sier Daniel med et smil.

Daniel Aarø og kollegaer i Norwegian Electric Systems

Tilpasningsdyktig på premisser

– Norbruk-konseptet handler om å servere sunn, sesongbasert og kortreist mat – alltid laget fra bunnen av. Der Norbruk etablerer seg, skal også råvarene være lokale. Vi bor i en skattekiste av gode råvarer – det er klart at vi må benytte oss av det, sier Ronny Kolvik i Norbruk. Han setter standarden for det som serveres i Norbruk-kantinene, og sammen med kokkene utvikler han også menyene. 



– Noen steder har vi måttet justere oss litt mer enn andre, og det er helt greit. Så lenge buffeten er sunn og variert til vanlig, skal det være plass til både pølsefest og vaffelfredag innimellom – så lenge sylta er lokal, sier Kolvik lurt.

No items found.
No items found.

God stemning i Postveien 15

I mars 2025 åpnet Postveien 15 – et moderne kontorbygg på 2400 m² fordelt over fire etasjer. Her skal opptil 100 ansatte få jobbe i lyse, inspirerende omgivelser. Øverst i bygget, i en luftig og innbydende toppetasje, finner vi hjertet av huset: Norbruk-kantinen.

Lokalt og godt til enda flere hos VARD

At arbeidsdagen og trivselen på jobb øker når man spiser god og næringsrik lunsj er utvilsomt, uavhengig om det er 20 eller 200 ansatte på kontoret. Ikke lenge etter at vi etablerte Norbruk i 2021, sørget VARD for en ‘flying start’ ved å gi oss muligheten til å servere lunsj til alle ansatte på verftet i Søvika. Nå åpner vi enda en kantine for VARD.

Oppskriften på en god arbeidsdag

En fjerdedel mener at kantinen er viktig ved valg av ny jobb, skriver E24. Kantinen fungerer som en sosial møteplass og i Norbruk kaller vi dette avbrekket for dagens viktigste møte.

Norbruk til Trondheim

Norbruk har etablert seg som en solid aktør innen drift av kantine og catering i Ålesund. Nå har den snart tre år gamle bedriften nylig annonsert ekspansjon. Med et godt rykte for kortreiste matopplevelser og fokus på kvalitet, har selskapet besluttet å etablere seg i Trondheim.

Sommerferie med godfølelsen

Vi i Norbruk er på vei inn i en sommerferie med en god og stolt følelse.

Les alle nyheter